Overal waar dreads staat op deze pagina, kun je ook 'dreadlocks' voor lezen.

Kiki_3-824-640-640-90-rd-241-240-222-wm-center_middle-10-wwwnikkishairnl-241-240-222-30

 

Waarom dreads
* in drie uur een totale metamorfose
* 2-3 maanden lang een hip kapsel
* makkelijk en opvallend
* onschadelijk voor je eigen haar
* de dreads zijn herbruikbaar
* alle kleuren van de regenboog

 

Het inzetten van dreads

Er worden vakjes gemaakt van je haar en bij elk plukje wordt er een dread mee in gevlochten, deze wordt vastgezet met een klein elastiekje. Ik maak kleine vakjes, zodat de dreads mooi dicht bij elkaar zitten en je weinig hoofdhuid ziet. Je eigen haar moet wel minimaal 6 cm zijn, wanneer het haar korter is, dan heb je de kans dat de dreads eruit glijden. Het inzetten van de dreads duurt ongeveer 3 uur, als je wil dat je haar weggewerkt wordt, moet je hier minimaal nog een uur bij tellen.

 

Verschillende soorten dreads
Tegenwoordig zijn er verschillende soorten dreads. Je hebt machinale en handgemaakte dreads.
Je hebt 2 soorten machinale dreads, namelijk:

 

zware_dreads

- Zware dreads:

Zijn erg zwaar (70 stuks ca. 650 gram) doordat ze alleen gedraaid zijn (niet getoupeerd), waardoor veel synthetisch haar nodig is. Doordat ze zwaar zijn kan het gaan trekken aan je hoofdhuid waardoor je hoofdhuid geïrriteerd raakt. Als je een gevoelige hoofdhuid hebt, kun je beter andere dreads nemen.

 

De dreads zijn in het begin vaak glad en glimmend, maar worden al snel pluizig. De dreads hebben geen tussenstukje, waardoor je een dik aanzetvlechtje krijgt.

 

 

lichtgewicht

- Lichtgewicht dreads:

Dit zijn de meest gebruikte dreads. Deze dreads zijn eerst getoupeerd en daarna gedraaid, (70 stuks ca. 350 gram). Ze hebben een tussenstukje waardoor je een dun aanzetvlechtje krijgt. Je hebt 2 lengtes: 33 en 55 cm. De lichtgewicht dreads zijn van goede kwaliteit en kunnen meerdere keren gebruikt worden. Je kunt ze hergebruiken nadat ze gestoomd zijn.

Bij deze dreads heb je nog een variant, namelijk de echt-lijkende dreads. Ze lijken het meest op dreads van eigen haar wat een heel natuurlijk effect geeft. Deze dreads zijn dikker en 33 cm lang, deze hebben ook een tussenstukje. Voor een vol hoofd met echt-lijkende dreads heb je ongeveer 60 dreads nodig.

 

handgemaakte_dreads_klein

- Handgemaakte dreads:

Dit zijn goede kwaliteit dreads, vaak dunne dreads met een tussenstukje waardoor je een dun aanzetvlechtje krijgt, ze zijn lichtgewicht, herbruikbaar, in diverse lengtes te verkrijgen, pluizen iets en zijn wel iets duurder.

 

 

 

 

 

 

 

 

grove_en_fijne_kruldreads1

- Kruldreads:

Worden gemaakt van lichtgewicht dreads, verzorging: geen sauna (daardoor zakt de krul uit).

 

 

 

 

 

 

 

Grove krul dreads, fijne krul dreads        

 

 

Alle bovenstaande dreads zijn dubbele dreads, een dubbele dread is een lange dread (100 cm). Deze wordt in het midden gevouwen en ingevlochten in het haar, waardoor je 2 dreads aan 1 aanzetvlechtje krijgt. Heb je 70 dubbele dreads, dan krijg je 140 enkele dreads op je hoofd.
Na verloop van tijd gaan de dreads meer pluizen, hier kun je weinig aan doen. 'Sta-Sof-Fro dreadlocks, moisturizing spray' voorkomt het pluizen een beetje.

Waar te koop?
Ik zet alleen dubbele dreads, deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn te koop in toko's of te bestellen op het internet. Voor adressen zie de linken pagina. De dreads kun je los kopen en kosten dan rond de € 2-3 euro.
Ik heb diverse kleuren dreads in huis, je kunt dus ook bij mij bekijken welke kleur het meest overeenkomt met je eigen haarkleur en welke kleuren je mooi vindt. De dreads kan ik ook voor je bestellen.

Eigen haarlengte
Je eigen haarlengte moet minimaal 6 cm zijn, anders kan het zijn dat de dreads er snel uitglijden.
Als je lang haar hebt, kun je ook dreads nemen. Je kan je eigen haar er gewoon tussen laten hangen, maar hier moet aardig wat wax in en het haar moet dan wel om de dag gekamd worden. Anders ontstaat er klitvorming en kan je eigen haar dreadvorming krijgen. Dit vergt dus veel verzorging en daarom gaat mijn voorkeur uit naar het geheel verwerken van het eigen haar, na het aanzetvlechtje wordt je eigen haar om 1 dread heen getwist, wat nog een leuk effect geeft ook! Ik vind het persoonlijk mooier staan wanneer je eigen haar weggewerkt is. Maar of je dat wil, is natuurlijk je eigen keuze.
Wel kan het zijn dat het getwiste haar na verloop van tijd (vooral na het maken van vele staarten) wat los raakt, dit kun je zelf netjes bijwerken. Ik zal je uitleggen hoe je dat het beste kan doen.

 

Voor de mensen die heel erg dik en veel haar hebben, is het vaak niet zo mooi en praktisch om het haar weg te werken door het eigen haar om de dread te draaien. Er kan dan beter gekozen worden om van het overige haar twisters of vlechtjes te maken.

weggewerkt_vlechtjes weggewerkt_twisters

altalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haar weggewerkt dmv vlechtjes.                                                                                                 Haar weggewerkt dmv twisters.

 

De dreads verzorgen en wassen
De dreads zijn makkelijk te verzorgen, kam iedere dag even met je vingers door je dreads heen en spuit er om de dag 'Sta-Sof-Fro dreadlocks, moisturizing spray' op. Deze spray maakt je eigen haar en de dreads zachter en het ruikt lekker.
Een keer in de week je haar wassen is meer dan voldoende. Als je het vaker wast, glijden de dreads eerder uit en gaan ze sneller pluizen.
De dreads kun je het beste wassen als je gewoon onder de douche staat (dus niet bij een wasbak). Maak je haar nat, doe wat shampoo in je handpalm en maak dit schuimend met wat water, masseer dit rustig op de hoofdhuid en door de dreads. Spoel de shampoo grondig uit, doe je dit niet, dan kan dit vreselijke jeuk veroorzaken. Als je klaar bent met wassen, knijp je het meeste water uit de dreads en sla je een handdoek om je haar en knijp je hier voorzichtig in. Ga niet wrijven, want dan gaan je dreads en aanzetvakjes pluizen! Wanneer je haar al redelijk droog is, sla je een grote handdoek om je haar en deze laat je zitten totdat het haar uitgedruppeld is. Je kan beter geen crèmespoeling of conditioner gebruiken, hierdoor zakken de dreads sneller uit. Ook geen föhn gebruiken.
De dreads hebben ongeveer 2 tot 4 uur nodig om te drogen (buiten gaat het sneller dan binnen).
Het is niet fijn om te slapen met natte dreads, denk hier dus even aan voordat je je haar gaat wassen.

Slapen
Het is verstanding om 's nachts een haarband of hoofddoekje om te doen, dit om pluizen van de aanzetvlakjes tegen te gaan. Het gaat erom dat de hoofdhuid bedekt is, de dreads kun je los of in een staart boven op je hoofd doen. Je kan zelf het beste ontdekken wat je het prettigst vindt.

Jeuk en allergie
Omdat je hoofdhuid moet wennen aan de dreads en omdat de dreads vaak de eerste paar dagen een beetje strak zitten, kun je last krijgen van jeuk. Dit kan 2 weken duren. Klitwortel (verkrijgbaar bij kruidvat, kan wel prikken bij wondjes) en de dreadspray 'Sta-Sof-Fro dreadlocks, moisturizing spray' , werken goed tegen jeuk. Zwitsal vernix crème kun je bij de haarrand smeren als je rode bultjes hebt, dit verzacht meteen.

Jeukt het na 2 weken nog zo erg? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor synthetisch haar... en zit er niets anders op om de dreads eruit te halen.

Wanneer ik de dreads bij je gezet heb, zal ik je meteen wat manieren laten zien, wat je allemaal met je haar kan doen.

Garantie
Als er de eerste maand dreads uitvallen (door bijvoorbeeld een gesprongen elastiekje) dan kun je gewoon terugkomen en zet ik gratis de dread weer terug voor je in. (Dit komt echter vrijwel nooit voor, wel dat ze eruit glijden omdat het eigen haar kort is). Na een maand (of later) kun je de voorste rij dreads er weer opnieuw in laten zetten, dan zit je haar daarna weer netjes en lijkt het alsof je ze pas hebt laten zetten. (voor de prijs hiervan kijk bij prijslijst)

Als je gekleurde dreads bij je kapsel hebt zitten, dan kun je voor de afwisseling een andere kleur nemen! Deze zet ik er voor je in, de meeste kleuren heb ik wel op voorraad. (voor de prijs hiervan kijk bij prijslijst)

De dreads kunnen ongeveer 2,5 maand blijven zitten. Laat je ze langer dan 3 maanden zitten, dan wordt de uitgroei te groot en krijgt je eigen haar dreadvorming.

Uithalen van de dreads
Als je de dreads eruit haalt, snij je eerst het elastiekje door met een tornmesje. Daarna vlecht je de dread eruit. Je moet niet schrikken van de hoeveelheid haren die er vanaf komen, per dag verlies je ongeveer 100 haren. Deze hebben vastgezeten in je dreads en komen los bij het verwijderen van de dreads. Als je de dreads eruit haalt, dan kan het zijn dat de haren bij de hoofdhuid aan elkaar klitten door stofjes en huidschilfers. Als je de dreads eruit hebt gehaald, probeer je het haar voorzichtig door te kammen, pluk voor pluk van de punt naar de hoofdhuid toe. Wanneer je al het haar gekamd hebt, kun je het gaan wassen met een verzorgende shampoo en crèmespoeling, gebruik eventueel een maskertje.

Wanneer je de dreads eruit gehaald hebt, dan kan het zijn dat je het gevoel hebt dat je haar eronder geleden heeft en dat je haren dunner zijn geworden. Dit is echter alleen gevoelsmatig. Want normaal gesproken hoeft je haar niet onder dreads te lijden en is je haar precies hetzelfde als voor de dreads. Het is ook logisch dat je het gevoel hebt dat je haar dunner is geworden, je had immers door de dreads een mega bos! Dit is gewoon een kwestie van weer even wennen...
Eigenlijk heeft je haar juist rust gehad, omdat je het 2 tot 3 maanden niet hebt gekamd en geen strakke elastieken in hebt gehad.

Stomen

Je kunt de dreads meerdere keren hergebruiken, om ze er weer glad uit te laten zien kan ik ze stomen voor je. Zie prijslijst.

 

 
JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval
Alle foto's en teksten op deze website worden beschermd door copyright. Al het materiaal op deze website is eigendom van Nikki's Hair & Nails.